Egyesület

A Magyar Wing Tsun Egyesület Magyarország legrégebbi és legnagyobb kung-fu iskolája. Megalapítója és vezetője, Si-Fu Máday Norbert az első ember volt, aki Wing Tsun kung-fut kezdett tanítani Magyarországon 1986-ban, számos magas fokozatú mestert nevelve ki az idők folyamán.

Si-Jo Leung Ting és Si-Fu Máday Norbert

Máday Si-Fu 1991 óta Leung Ting nagymester személyes tanítványa, az egyetlen nem kínaiként, a Wing Tsun titkainak őrzője. Aktivitását számtalan edzőtábor, szeminárium és vizsga vezetése fémjelzi. 2001-ben Leung Ting nagymester felkérte az amerikai Wing Tsun iskolák főinstruktori posztjára.

A Magyar Wing Tsun Egyesület a többi 65 országgal együtt az International Wing Tsun Association hivatalos tagja. Prof. Leung Ting, A Wing Tsun kung-fu nagymestere 1991 óta évente egyszer, 1998-ban és 2000-ben kétszer is ellátogatott hazánkba, hogy tanítsa és mesterfokozatra vizsgáztassa az arra érdemes tanítványokat.

A Magyar Wing Tsun Egyesülethez csak Magyarországon majdnem száz iskola tartozik. Ebből tíz Budapesten működik különböző kerületekben.

Fontos megjegyezni hogy a Kelet-Európai Wing Tsun Egyesület nem köt szerződést a tanítványokkal - szemben a nyugat-európai Egyesülettel. Az itt tanuló diákokat a Wing Tsun szeretete, az oktatókhoz és a vezetőkhöz való ragaszkodás, hűség és a nagyon magas színvonalú oktatás köti a Egyesülethez. A Kelet-Európai Wing Tsun Egyesület megtartotta a hivatalos uniformist és a szilvavirág fokozatokat is. Sem a múltban sem a jelenben nem oktattak a Egyesületben ESCRIMÁ-t, mert sem a láb sem a kéztechnikáik nem kompatibilisek a Wing Tsun technikáival. A Kelet-Európai Wing Tsun Egyesületben az oktatók a hivatalos, Leung Ting nagymester által kiállított mesterdiplomát kapják.

Bővebb információ található csepeli iskolánk honlapján illetve az egyesületünk honlapján.